Onze missie.

Het creëren van succesvolle, gezonde en toegankelijke steden op de menselijke maat door actieve, inclusieve mobiliteit.

Onze visie.

Zowel wereldwijd, als in Nederland, groeien onze steden en worden ze steeds drukker. Het is een uitdaging om de stad in beweging te houden. Ontwikkelingen als schaarste aan olie, webwinkelen en toename van de diensteneconomie leiden tot structurele verandering van vervoers- en transportbehoeften. Politiek en maatschappij hebben – naast de bestaande economische belangen – in toenemende mate oog voor de leefbaarheid van onze leefomgeving. Dat is maar goed ook, want we worden dagelijks geconfronteerd met vervuilde lucht, verkeersopstoppingen, sociale uitsluiting en andere stedelijke problemen. Het is hoog tijd om het bestaande mobiliteitssysteem te vervangen.

Naast meer aandacht voor milieu en gezondheid, het halen van de doelstellingen vastgesteld in het klimaatakkoord van Parijs, krijgt ook de inclusiviteit van de stad steeds meer aandacht. De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter, en de rol die mobiliteit hierin speelt wordt nog vaak over het hoofd gezien. Mobiliteit gaat over meer dan de reis van A naar B. In essentie gaat mobiliteit over toegang hebben tot de stad, over mee kunnen doen met de samenleving. Hiervoor moet mobiliteit toegankelijk zijn voor alle mensen. Momenteel blijven nog veel mensen letterlijk en figuurlijk stilstaan door vervoersarmoede. Hele groepen kunnen niet bij hun werk komen doordat het openbaar vervoer niet aansluit op hun vervoerswensen. Kinderen groeien op in situaties waarbij de toegang tot een fiets niet vanzelfsprekend is.

Het is tijd om nieuwe wegen in te slaan en ons mobiliteitssyteem radicaal anders in te richten. We komen er niet met eerdere oplossingen als ondergronds verstoppen, afdwingen van minder vervuilende technieken en verbetering van doorstroming. De rek is er uit, het huidige systeem effciënter maken is geen oplossing. De optimalisering van het huidige systeem gaat tegen steeds hogere kosten met relatief minder opbrengsten.

We hebben nu de kans om te kiezen voor duurzame mobiliteit die toegankelijk is voor iedereen. De oplossingen zijn er al. Nieuwe technologieën zijn hier slechts een deel van. Wij geloven in het stimuleren van actief transport, zoals lopen, fietsen, in combinatie met OV. Dat noemen wij happy mobility, en zo creëren we een stad op de maat van de mens, voor alle mensen.

[ra_button style=”btn-solid” text=”text-uppercase” others=”btn-block” i_type=”fontawesome” i_align=”right” title=”Home” link=”url:http%3A%2F%2Fhappymobility.nl%2F|||” i_icon_fontawesome=”fa fa-long-arrow-right” primary_color=”#2a3c98″ text_color=”#ffffff” lh=”70px”]
[ra_button style=”btn-solid” text=”text-uppercase” others=”btn-block” i_type=”fontawesome” i_align=”right” title=”Doe mee” link=”url:http%3A%2F%2Fhappymobility.nl%2F2018%2F03%2F18%2Fsamen-nieuwe-wegen-in-slaan-doe-mee%2F|||” i_icon_fontawesome=”fa fa-long-arrow-right” primary_color=”#2f43a9″ text_color=”#ffffff” lh=”70px”]